Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3 kg
cukier kryształ 90 dag
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Kroki postępowania

1
Gruszki obrać, pokroić na kawałki i napełnić wyparzone słoiki
Krok 1 - Gruszki w syropie foto
2
Wodę zagotować. Kiedy zacznie wrzeć wsypać cukier i mieszać do rozpuszczenia cukru.
Krok 2 - Gruszki w syropie foto
3
Gorącym syropem zalać słoiki z gruszkami. Pasteryzować 20 min.
Krok 3 - Gruszki w syropie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.09.2016 14:02
Dobre zimowe zapasy
Bernadeta1 19.10.2015 10:02
często robię takie i mam zimowy zapas do deserów
ben-ka 19.10.2015 09:39
A ja w tym roku nie mam takich zapasów......................
Wacław 16.10.2015 09:31
pyszne zapasy nie tylko na zimowe dni :-)
anemon 15.10.2015 22:33
Masz bardzo smaczne zapasy na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak