Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier 2 szkl
woda 1 l
cukier waniliowy 2 łyżki
sok z cytryny 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Gruszki, najlepiej twarde nieprzejrzałe, obrać ze skóry i pokroić w ćwiartki. Wykroić środki z pestkami. Włożyć do słoików z paroma goździkami. 3-4 szt na litrowy słoik. Wodę, sok z cytryny, cukier i cukier z prawdziwą wanilią zagotować. Syropem zalać gruszki. Pasteryzować 10-15min. Gruszki nadają się do ciast i deserów, a syrop można rozcieńczyć z wodą i wypić. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2014 18:03
świetnie smakują
pestka 13.02.2014 07:25
uwielbiam gruszki
gusia1000 03.11.2013 15:57
Pyszne gruszki na zimę.
Lis 03.11.2013 12:45
Też robię takie gruszki - są pycha:)
ONY_za_kare 03.11.2013 12:37
wspaniałe gruszki!
lara 02.11.2013 20:25
takie są najlepsze!
pati100015 02.11.2013 18:44
przepyszne gruszki
Barbara13 02.11.2013 16:16
Pyszne są takie gruszeczki:)
Adamorek 02.11.2013 16:16
doskonałe na zimę
noninka77 02.11.2013 15:07
świetny przepis:)
AnielskaSlodycz 02.11.2013 14:44
ooo bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak