Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w sosie porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki
cytryna
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w sosie porzeczkowym

Potrzebne nam będzią
4 gruszki ,400 g czarnej porzeczki
1 cytryna 600g cukru
100 ml likeru cassis
1 laska wanilii

porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sito
zagotować 1 litr wody z cukrem likerem i wanilią potem dodać porzeczki i gotować na małym ogniu przez 15 minut
gruszki przekroić na pół skropi ć z sokiem cytryny włożyć do syropu i gotować przez około 15 minut potem dodać porzeczki i gotować przez 5 minut
potem schowac do lodówki i chłodzić a na końcu zjeść ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak