Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w słodkim cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 1/2 szklanka
żółtko jajek 5 łyżek
gruszki 6 szt
rodzynki 3 łyżki
miód 3 łyżki
białko 1 szt
spirytus 1 łyżka
orzechy włoskie 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w słodkim cieście

Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce. Gruszki przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Rodzynki, orzechy, miód i spirytus łączymy i nadziewamy nim gruszki, składamy 2 połówki. Ciasto rozwałkowujemy i owijamy nim gruszkę, zlepiamy. Smarujemy białkiem i pieczemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak