Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w rumie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 0.5 kg
rum 60 ml
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w rumie

Gruszki umyć i wrzucić do wrzącej wody. Gotować 3 minuty. Następnie wyjąć z wody, przepołowić, wyciągnąć nasionka i obrać ze skóry. Połówki gruszek włożyć do pucharków deserowych polać rumem i odstawić na 2 godziny do lodówki. Podać polane rozpuszczoną ostudzoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak