Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier 3/4 kg
woda 3/4 litra
ocet 1/2 litra
Goździki całe Prymat 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w occie

Twarde gruszki obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Od razu włożyć do wody zakwaszonej octem, żeby nie ściemniały. Zagotować wode z cukrem, octem i goździkami, do wrzątku włożyć gruszki, gotować niezbyt intensywnie, aż gruszki nabiorą złotego koloru i staną się szkliste. Włożyć do słoików, szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak