Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki
woda 1 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 2 szkl.
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w occie

gruszki umyć obrać i wydrążyć gniazda nasienne jeśli są mniejsze to przekroić na połowę jak większe to na ćwiartki,w naczyniu zagotować wodę z octem,cukrem i cynamonem,gruszki wkładać do umytych słoików do każdego słoika włożyć po 1-2 gożdziki i zalewać gorącą zalewą do 3/4 słoika szczelnie zakręcić i zagotować ok.30min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.07.2012 13:31
nalezy wybierać twarde gruszki
Angelika10 28.09.2011 20:21
Pyszne te gruszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak