gruszki w malinach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • maliny świeże

    25 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • płatki migdałowe

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, cienko obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć nasiona. Zagotować szklankę wody z cukrem i miodem, zestawić z ognia. Na 3-4 min włożyć do niej gruszki po czym wyjąć i osączyć. Rozłożyć gruszki do pucharków, udekorować polową malin. Pozostałe maliny wrzucić do syropu, zagotować, przetrzeć przez sitko. Sos przyprawić sokiem cytrynowym. Polać deser, posypać płatkami migdałowi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szyba 13.08.2011 17:23
smakowite
pioge7 13.08.2011 16:51
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat