Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
masło 0, 5 kostki
Czekolada tabliczka 6 dg
cukier 2 - 3 łyżki
wanilia laski 0, 5
woda 0, 25 szklanki
bita śmietana 0, 5 szklanki
skórka pomarańczowa kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie

Gruszki obrać i pokroić na połówki. Przygotować sos: zagotować wodę z cukrem i wanilią, dodać masło, chwilę pogotować, dodać czekoladę. Zestawić i mieszać, aby czekolada się rozpuściła. Ostudzić. Gruszki ułożyć w kompotierkach. Polać sosem. Udekorować bitą śmietaną i skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak