Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w czekoladzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
cytryna 1/4 sztuki
polewa czekoladowa 1 szt
dżem malinowy do nadziania

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w czekoladzie

Kroki postępowania

1
Gruszki obrać ze skórki, pozostawić ogonek u góry jako dekoracje. Wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 1 - gruszki w czekoladzie foto
2
Przygotować kąpiel wodną. Do garnka wlać wodę, tyle żeby po włożeniu gruszek sięgała na 3/4. Dodać cynamon , cukier, cytrynę i goździki. Zagotować. Dokładnie wymieszać , włożyć gruszki ( na leżąco ). Gotować do miękkości. Ja swoje gotowałam ok. 10 minut, ale gruszki były miękkie. Wyciągnąć i przestudzić. Nadziać dżemem. Może to być wiśnia czy malina.
Krok 2 - gruszki w czekoladzie foto
3
Rozpuścić polewę i polać nią gruszki
Krok 3 - gruszki w czekoladzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 23.09.2012 20:42
:) kuszący owoc :)
Poison1988 23.09.2012 14:27
pysznie i dość zdrowo, bo to w końcu owoce :) super! :)
anja3107 23.09.2012 14:01
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak