Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
białko 2
jajko 1
sól szczypta
olej
cukier puder 1 stołowa łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i odcinamy ogonki.Przekrajamy na pół , wydrążamy środek i kroimy na plasterki o średnicy pół centymetra. Do miski wsypujemy 1/2 mąki kukurydzianej dodajemy ćwierć szklanki wody , jedno jajko i szczyptę soli. Mieszamy składniki. 2 białka ubijamy w osobnej misce z cukrem pudrem i dodajemy do pierwszej miski z mąką kukurydzianą .Wszystko wymieszać . W głębokim garnku rozgrzewamy olej .Plasterki gruszek obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju do zrumienienia. Po usmażeniu wykładamy na pergamin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.07.2012 19:29
nie jadłam, fakt słabo
Papryczka 18.06.2012 14:58
przepis fajny ale na zdjęciu słabo widać
Norgiusz 24.04.2012 07:51
palce lizac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak