GRUSZKI W BITEJ ŚMIETANIE

GRUSZKI W BITEJ ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem morelowy

    15 dag.
  • cukier puder

    7 dag.
  • gruszki

    5 sztuk
  • śmietanka kremowa

    1/2 szkl.
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • woda

    1/2 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dodać cukier (5 dag) i zagotować. Następnie dodać sok z cytryny. Gruszki obrać, wyciąć nasiona i gniazda. Owoce ugotować w syropie i ostudzić. Po wyjęciu z syropu połówki gruszek nafaszerować dżemem, dwie połówki złączyć tak by utworzyły całą gruszkę. Śmietanę ubić, dodać cukier. Gruszki udekorować bitą śmietaną z cukrem (2 dag).

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

29.08.2011 20:28
pycha

ElizaT

05.04.2011 10:07
super

eduszo

04.04.2011 09:49
Lubie gruszki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat