Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI W BITEJ ŚMIETANIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem morelowy 15 dag.
cukier puder 7 dag.
gruszki 5 sztuk
śmietanka kremowa 1/2 szkl.
sok z cytryny - do smaku
woda 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI W BITEJ ŚMIETANIE

Do wody dodać cukier (5 dag) i zagotować. Następnie dodać sok z cytryny. Gruszki obrać, wyciąć nasiona i gniazda. Owoce ugotować w syropie i ostudzić. Po wyjęciu z syropu połówki gruszek nafaszerować dżemem, dwie połówki złączyć tak by utworzyły całą gruszkę. Śmietanę ubić, dodać cukier. Gruszki udekorować bitą śmietaną z cukrem (2 dag).

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.08.2011 20:28
pycha
ElizaT 05.04.2011 10:07
super
eduszo
eduszo 04.04.2011 09:49
Lubie gruszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak