Gruszki w biszkopcie

Gruszki w biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    7 łyżek
  • jaja

    7 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • gruszki w zalewie

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę dodając po łyżce cukru, do ubitej na sztywno piany dodawać po żółtku a na koniec bułkę tartą. Do wysmarowanej tłuszczem formy wlać trochę ciasta poukładać kawałki gruszek po czym zalać resztą ciasta. Upiec. Można podawać z dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 30.04.2011 08:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat