Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3
nalewka owocowa 50 śliwkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej

Kroki postępowania

1
Gruszki obieramy ze skórki. Przekrajamy po połowie i wydłubujemy gniazda nasienne.
Krok 1 - Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej foto
2
Przekładamy do worka próżniowego. Wlewamy nalewkę śliwkową. Odsysamy powietrze.
Krok 2 - Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej foto
3
Wkładamy do wody o temperaturze 80°C. Podgrzewamy w temperaturze 79-83°C przez 2 godziny.
Krok 3 - Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej foto
4
Takie gruszki polecam do kaczki.
Krok 4 - Gruszki sous vide w nalewce śliwkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.07.2013 07:38
super przepis
MAR3STA 03.06.2013 20:00
bardzo smaczne
Grażyna13 23.05.2013 19:32
Bardzo ciekawe :)
Margo1 27.04.2013 17:50
Fantastyczny przepis
aginaa 21.04.2013 21:05
bardzo apetyczne
danusia19671 17.04.2013 20:04
Podoba mi się ten przepis :)
Grażyna13 16.04.2013 22:14
Pycha, moje smaki :)
Anna169Hosz 16.04.2013 10:14
Interesujący przepis.
Katarzyna/kate1980 11.04.2013 20:51
bardzo fajne te gruszki
Sroczka 08.04.2013 23:36
Ciekawy dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak