Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
gruszki
3szt -
wino białe wytrawne
do skropienia -
camembert
100 g -
orzechy włoskie
1 garść -
szynka parmeńska
6 plastrów -
NA SAŁATKĘ
-
rukola
200 g -
sól do smaku
-
orzechy włoskie
2 łyżki -
miód
1 łyżeczka -
sok z cytryny
1 łyżka -
oliwa
15 ml
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Ps. Jeśli gruszki są bardzo duże, wcześniej obgotować je 5 minut na małym ogniu w białym winie z wodą ( pół na pół);
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i wstawić formę z gruszkami na 20-25 minut,
Ja podałam na rukoli z dresingiem miodowo-orzechowym:
oliwę,miód,sok z cytryny i posiekane orzechy włożyć do słoiczka,zakręcić i potrząsać nim aż składniki się połączą i stworzą jednolitą ciecz.
Rukole opłukać,osuszyć i polać wcześniej przygotowanym dressingiem;
Smacznego!
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)