Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki na Lipcopad

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nalewki Babuni miodowej 1 butelka
gruszka 6 szt.
cynamon Prymat 2 łyżki
cukier brązowy 6 łyżek
bita śmietana
Goździki całe Prymat 5 szt.
anyż
lody 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki na Lipcopad

Coś na zimne wieczory Lipcopadowo - Siompieniowe.

Gruszki (najlepiej konferencje) obrać i wydążyć gniazda nasienne , można zostawić ogonki.Przełożyć do garnka i zalać nalewką , dodać anyżek, cukier ,goździki, cynamon zamieszać.I gotować na wolnym ogniu około godziny w zależności od dojrzałości gruszek , aż zmiękną ale nie będą się rozpadały.
Wyłożyć na talerzyk przyozdobić gałką lodów i bitą śmietaną posypać szczyptą cynamonu i podawać na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.06.2013 10:43
super wygląda
rjustysia 19.06.2013 22:32
Co za deser! :)
Magda60 14.06.2013 13:04
swietne na deser
eeee 28.06.2012 11:49
Smaczne :)
caffee_tea 20.04.2012 22:57
pyszne
Jastinka 07.03.2012 20:49
apetyczne
anja3107 01.03.2012 10:23
świetne
cooleczka 16.02.2012 10:11
cudowne :)
Wiesława1 28.01.2012 15:09
Gruszki pod ka?d? postaci? s? wyborne
Małgorzata106 19.01.2012 19:58
pycha
Renata22 19.01.2012 19:11
bardzo podoba mi sie przepis
Kas2 16.01.2012 18:58
bardzo elegancko się prezentują
malcik111 15.12.2011 10:46
uwielbiam cynamon i gruszki, super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak