Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki miodowe marynowane

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kilogramy
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
miód 6 łyżek
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki miodowe marynowane

Gruszki obieramy i kroimy w ćwiartki. Wykrawamy gniazda nasienne. Z wody, miodu, goździków i cynamonu zagotowujemy zalewę.

Wrzucamy w nią gruszki i gotujemy kilka minut, aż lekko zmiękną. Gruszki wyjmujemy z zalewy do słoików, a do zalewy dolewamy ocet i zagotowujemy. Zalewamy tym gruszki w słoikach, zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 05.10.2015 14:08
pyszny skarb na zimę
Anna169Hosz 05.10.2015 12:42
Z takimi przetworami zima nie straszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak