Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
Goździki całe Prymat
cynamon Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
skórka z cytryny
ziele angielskie
woda 0, 4 litra
cukier 50 dg
ocet 10 % 0, 10 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane

Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół oraz usunąć gniazda nasienne. Następnie krótko obgotować w wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Potem włożyć do słojów z goździkami, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego oraz kawałkiem cynamonu. Przygotować zalewę i zalać gruszki. Pasteryzować około 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak