Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI I BRZOSKWINIE W SYROPIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
cukier 1000 gram
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
ocet 120 ml
gruszki 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI I BRZOSKWINIE W SYROPIE

Przygotowujemy miskę z zimną wodą i dolewamy ok. 4 łyżek octu. Owoce obieramy ze skórki, dzielimy na 4 części i wrzucamy do miski z octem, dzięki czemu owoce nam nie ściemnieją. Zagotowujemy wodę, wsypujemy cukier i mieszamy aż ten się rozpuści. W czyste słoiczki wsypujemy na czubku łyżeczki kwasek cytrynowy, układamy owoce i zalewamy gorącym syropem. Słoiczki pasteryzujemy ok. 15 min i odwracamy do góry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 13.11.2012 15:13
uwielbiam owoce w syropie
Patrycja25 13.11.2012 14:27
pycha
Mysiunia 13.11.2012 14:23
rewelacja! takie przetwory są świetne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak