Gruszki glazurowane

Gruszki glazurowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gruszki glazurowane

Przygotować bardzo gęsty syrop, jak na konfitury. Do wrzącego syropu wkładać gruszki całe lub ich połówki. Gdy nabiorą przejrzystości, wyjmować łyżką durszlakową. Ozdabiać na półmisku konfiturami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat