Gruszki glazurowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować bardzo gęsty syrop, jak na konfitury. Do wrzącego syropu wkładać gruszki całe lub ich połówki. Gdy nabiorą przejrzystości, wyjmować łyżką durszlakową. Ozdabiać na półmisku konfiturami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat