gruszki do np. ciasta fracnuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    5-6
  • cynamon

  • Goździki całe Prymat

    1-2
  • cukier waniliowy

  • wino białe

    1/4 szklanki
  • anyż

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać i pokroić na plasterki następnie wrzucić je do garnuszka podlać winem oraz dodać pozostałe składniki i chwilkę dusić. Świetnie nadają się jako nadzienie do ciasta francuskiego lub do muffinek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 12.05.2011 10:34
dobre
Izabela28 23.01.2011 13:12
Pychotka:)
Margo1 22.10.2010 13:56
super
mili_kati 21.10.2010 16:02
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat