Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI DESEROWE !

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 1/2 kg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI DESEROWE !

Gruszki obieramy ze skórek i kroimy w plasterki. Wodę zagotować z cukrem co jakiś czas mieszająć , żeby cukier się rozpuścił. Do wyparzonych słoików wkładamy pokrojone gruszki i zalewamy gorącą zalewą. Zamykamy słoiki i pasteryzujemy około 5 -7 minut. Gotowe gruszki można używać do deserów lub ciast czy tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 27.03.2013 16:43
mniam pycha
kasiek 16.01.2013 21:09
super pomysł, do deserów super
Botwinka 11.10.2012 15:39
pyszniutkie gruszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak