Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka ze szpinakiem i kozim serem

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
To ciekawe połączenie może naprawdę zaskoczyć smakiem. Polecam

Składniki:

Na sałatkę

gruszki 2 sztuki
ser kozi 80 gramów
orzechy pekan 6 sztuk
szpinak baby 2 garście
miód 2 łyżeczki

Porada

Miodu i orzechów kto jak lubi.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka ze szpinakiem i kozim serem

Gruszki myjemy i przecinamy na trzy części, wydrążając miąższ i pestki. Miąższ kroimy w drobną kostkę i mieszamy z szpinakiem. Gotowe nadzienie przekładamy do podstawy gruszki na górze układamy ser i posypujemy wszystko orzechami. Następnie układamy kolejną warstwę przykrywamy wszystko górą gruszki i spinamy wykałaczką.
Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 10 minut. Gruszki najlepiej zjeść zaraz po upieczeniu polane miodem. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak