Gruszka w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 szt
  • czekolada gorzka

    30 gr
  • orzechy mielone

    1 łyżka
  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę umyć i gotować 20 minut w wodzie z plasterkami cytryny.
Czekoladę rozpuścić na parze.
Gruszkę po ugotowaniu zanurzyć w czekoladzie i obsypać posiekanymi orzechami zanim czekolada zastygnie.
Szybko, łatwo i apetycznie.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 13.02.2014 10:50
wyglada smakowicie
norweska20 05.02.2014 08:32
ciekawy pomysł..super
Mati13 06.12.2013 09:34
gruszka + czekolada - super połączenie!
Klausia 14.10.2013 17:06
bardzo podoba mi się pomysł, jeszcze tutaj wrócę :)
dwa pokoje z kuchnią 23.09.2013 16:11
wygląda super!
caralajna 20.05.2013 09:39
wygląda bardzo elegancko
smerfetka79 06.03.2013 23:51
ależ pyszności:))zjadłabym
Elżbieta17 05.03.2013 16:35
wygląda pysznie:)
Wafelek2601 05.02.2013 09:08
Ale super! I na pewno pyszna :)
aisoglam 28.01.2013 14:53
Przepięknie wygląda ta gruszka :) Pewnie też tak jak wygląda smakuje (:

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat