Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w cieście francuskim w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Brendy 100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w cieście francuskim w karmelu

Gruszkę obrać wydrążyć nasiona na rozgrzanej patelni rozpuszczamy cukier na złocisty kolor w gruszkę wciskamy anyż i kładziemy na rozgrzany karmel przykrywamy wyciętym z ciasta trójkątem podlewamy brendy następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 220c na 7 min z dodatkiem świeżej laski wanilii podawac na gorąco razem z gałka lodów waniliowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 17.07.2012 23:41
mniam
Krzysztof42 07.02.2011 15:25
super a może wcale nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak