Gruszka w cieście francuskim w karmelu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Brendy

    100ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę obrać wydrążyć nasiona na rozgrzanej patelni rozpuszczamy cukier na złocisty kolor w gruszkę wciskamy anyż i kładziemy na rozgrzany karmel przykrywamy wyciętym z ciasta trójkątem podlewamy brendy następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 220c na 7 min z dodatkiem świeżej laski wanilii podawac na gorąco razem z gałka lodów waniliowych

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 17.07.2012 23:41
mniam
Krzysztof42 07.02.2011 15:25
super a może wcale nie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat