Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grrilowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
papryka 2 szt
cebula 2 szt
boczek surowy 200 g
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: grrilowe szaszłyki

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy, pieczarki i cebulę obieramy. Kroimy wszystko w większe kostki, cebulę w pióra.
Krok 1 - grrilowe szaszłyki foto
2
Pieczarki i kiełbasę kroimy w plastry, boczek w większe kostki.
Krok 2 - grrilowe szaszłyki foto
3
Pokrojone składniki nadziewamy na patyczki zaczynając od papryki. Dzięki temu pozostałe składniki nie zsuną się podczas pieczenia. Pozostałe składniki nakładamy według własnego uznania. Polecam cebulę nałożyć przy kiełbasce wtedy kiełbaska nabierze ładnego aromatu.
Krok 3 - grrilowe szaszłyki foto
4
Przygotowane szaszłyki smarujemy olejem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy na tackach grrilowych.
Krok 4 - grrilowe szaszłyki foto
5
Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dodatkiem.
Krok 5 - grrilowe szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak