Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszkowa zupa kremowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 3/4 litra
groszek zielony 1 puszka
śmietana 1 szklanka/słodka
żółtko jajek 3 szt.
sól do smaku
ciasto francuskie 1 płat
olej 4 łyżki/aromatyzowany
papier do pieczenia
mleko 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszkowa zupa kremowa

Wykonanie:
Groszek wraz z zalewą rozgrzać, zmiksować , następnie połączyć z gorącym wywarem warzywnym. Przyprawić do smaku, wlać śmietanę rozmieszaną z 2 żółtkami i podgrzać( nie gotować). Płat ciasta francuskiego, pokroić w paski i skręcić w świderki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować żółtkiem wymieszanym z 2 łyżkami mleka, zapiec w temperaturze 200 stopni przez 12 minut. Zupę kremową rozlać na talerze, skropić aromatyzowanym olejem i podawać z dodatkiem świderków francuskich.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 15.10.2014 18:37
taka zupa to dla mnie przysmak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak