Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • mąka

    5dag
  • sól

    szczypta
  • starta gałka muszkatołowa

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać za pomocą mątewki.W rondlu rozgrzać tłuszcz.Przez sito o dużych oczkach wlać na rozgrzany tłuszcz ciasto.Gdy groszek będzie jasnobrązowy ,wyjąć go łyżką cedzakową i odsączyć na papierze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat