Groszek konserwowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek zielony

    1 kg
  • woda

    4 szklanki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka płaska
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek wrzucić do dużej ilości wrzącej lekko osolonej wody. Obgotować 4-5 min., odcedzić, przelać zimną wodą i wkładać do słoików.
Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym i solą, zalać groszek i zamknąć słoiki.
Pasteryzować 60 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 04.10.2011 00:51
ciekawy pomysł, nie robiłem jeszcze w słoiku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat