Grochówka z ziemniaczkami i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    2 szkalnki
  • boczek

    20 dag
  • kiełbasa

    20 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch namaczamy na noc. Na drugi dzień dodajemy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, cebulę, czosnek, ziemniaki, włoszczyznę startą na tarce o grubych oczkach i gotujemy całość. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażkę, rozprowadzamy zimną wodą. Dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 17.02.2013 17:16
zrobiłam grochówkę według tego przepisu wyszła cudowna, polecam wszystkim :)
iknkirke 16.09.2011 11:35
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat