Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 40 dag/łuskany
włoszczyzna 30 dag/z kapustą
boczek wędzony 30 dag
cebula biała 1 szt
smalec 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
majeranek do smaku
rosół 2 litry/ może być z kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z warzywami

Wykonanie:
Groch namoczyć na noc, odcedzić, następnie podgotować w rosole. Wrzucić pokrojoną włoszczyznę i całość ugotować do miękkości. Do gorącej zupy dodać pokrojony boczek i zasmażkę z maki, boczku i cebuli. Przyprawić do smaku razem z roztartym czosnkiem, zagotować i podawać z pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 23.05.2015 15:43
Fajna zupka :)
Piter 31 23.05.2015 12:26
Dawno nie jadłem grochowej.
Gracer 23.05.2015 11:25
zupa na medal - pyszna i pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak