Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z kuchni wschodniej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
groch 7 dag/łuskany
cebula biała 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
jabłko 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z kuchni wschodniej

Wykonanie:
Groch namoczyć i gotować w tej samej wodzie. Następnie dodać pokrojone mięso, listek laurowy, dolać ciepłej wody tyle aby przykryła mięso i dusić na małym ogniu. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na tłuszczu, dodać do zupy wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Po koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jabłko. Całość przyprawić do smaku, posypać zieleniną i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.12.2016 13:24
Ciekawy przepis
R'n'G Kitchen 29.12.2016 11:38
Uwielbiamy, ubóstwiamy
Krzysztof15 29.12.2016 11:15
pyszna zupka
Futka 29.12.2016 10:57
Pyszna i pożywna zupa :)
Ola1984 29.12.2016 09:57
Fajny pomysł z dodatkiem jabłka :)
Małgorzata92 29.12.2016 09:45
Ciekawa zupa :)
Ewelina1991 29.12.2016 09:08
dobra grochówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak