Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z całego grochu :)

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 1 sztuka
groch 400 gram
pieczarki 200 gram
cebula 1-2 sztuki
marchew 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyzeczka
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
masło do smażenia 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z całego grochu :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kości wędzonych- gotujemy je 30 minut.
Krok 1 - Grochówka z całego grochu :) foto
2
Groch moczymy przez noc i opłukany i przebrany dodajemy do wywaru. Razem gotujemy około 50 minut.
Krok 2 - Grochówka z całego grochu :) foto
3
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę- dodajemy do garnka.
Krok 3 - Grochówka z całego grochu :) foto
4
Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki- podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Razem smażymy około 10 minut i dodajemy do zupy.
Krok 4 - Grochówka z całego grochu :) foto
5
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki - dodajemy do reszty składników. Razem gotujemy około 15 minut.
Krok 5 - Grochówka z całego grochu :) foto
6
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy: pieprz, czosnek, kucharek. majeranek- doprawiając do smaku. Smacznego :)
Krok 6 - Grochówka z całego grochu :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 26.02.2015 15:16
dziękuje bardzo :)
AgaS10 26.02.2015 09:41
ale pysznie wygląda:)
kanu83 26.02.2015 09:26
Świetna zupka
Maridka19 26.02.2015 08:14
Pyszna bardzo :)
Magdalena Rysińska 26.02.2015 07:27
Z całego grochu to zawsze moja mama robi :)
asiczekz 25.02.2015 23:57
chyba i ja się skuszę zrobić tę zupkę :) mmmniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak