Grochówka wojskowa

Grochówka wojskowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    20 dkg
  • boczek wędzony

    50 dkg
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • natka pietruszki

    1/4 pęczka
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • kostka rosołowa

    1 sztua
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch wypłukać zalać wodą. Dodać pokrojony w kostkę boczek. Marchew, seler i pietruszkę umyć, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać kostkę rosołową i posiekaną natkę. Gotować do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy do smaku. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupę podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 24.02.2017 16:32
Dawno nie robiłam, pycha! +
Ada-Gaba 10.02.2017 21:01
lubimy grochówkę
Kardamonovy 10.02.2017 10:01
Lata nie jadłam, takiej prawdziwej :). Jadłabym.
Franciszek 09.02.2017 23:08
dobra zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat