Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka wojskowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 20 dkg
boczek wędzony 50 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/4 pęczka
ziemniaki 6 sztuk
kostka rosołowa 1 sztua
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka wojskowa

Groch wypłukać zalać wodą. Dodać pokrojony w kostkę boczek. Marchew, seler i pietruszkę umyć, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać kostkę rosołową i posiekaną natkę. Gotować do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy do smaku. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupę podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 24.02.2017 16:32
Dawno nie robiłam, pycha! +
Ada-Gaba 10.02.2017 21:01
lubimy grochówkę
Kardamonovy 10.02.2017 10:01
Lata nie jadłam, takiej prawdziwej :). Jadłabym.
Franciszek 09.02.2017 23:08
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak