Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka wojskowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dag
mięso wieprzowe 30 dag
kiełbasa 30 dag
ziemniaki 30 dag
marchewka 20 dag
seler kawałek
pietruszka 1
majeranek
ziele angielskie
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
chleb
groch 60 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka wojskowa

Groch zalać wodą i odstawić na kilka godzin w celu namoczenia, po czym ugotować na półmiękko. Mięso wieprzowe, kiełbasę i boczek wędzony pokroić w niewielkie kosteczki. Przesmażyć osobno, dodać do namoczonego grochu. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy: natkę pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek i czosnek. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.12.2015 11:40
dobra grochówka
perelka780 05.07.2013 10:37
w wojsku nie bylam ale taka zupke to ja lubie:-) mniam
parysek10 14.02.2012 19:43
Bo daje żołnierzom krzepę :)
Joanna83 10.02.2012 20:52
A dlaczego wojskowa? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak