Grochówka na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • kucharek, pieprz

    do smaku
  • ziemniaki pokrojone w kostkę

    0.5 kg
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 listki
  • groch

    30 (połówki)
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, zalać wodą i wstawić. Kiedy zaczną się gotować wyjąć szumowiny, dodać wypłukany groch i kostki rosołowe. Kiedy groch się rozgotuje i żeberka będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości. Doprawiamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 18.04.2013 15:22
co to za grochówka! kostki rosołowe, kucharek i gdzie majeranek !!!
Iwona51 13.08.2011 08:46
uwielbiam grochówkę
jeta72 03.08.2011 13:03
pyszna zupka, mój mąż uwielbia
Mati13 31.01.2011 20:53
super!
RenataZ-et 21.08.2010 00:25
Wygląda bardzo apetycznie!
Margo1 20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce
Margo1 20.08.2010 22:03
Bardzo lubię , też na żeberkach , ale jednak wolę na wędzonce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat