Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na wędzonce

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 1
marchewki 2
cebule 2
majeranek
przyprawy
groch 3/4 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na wędzonce

Zeberka zalewamy 2 litrami wody nastawiamy na gaz i gotujemy na wolnym ogniu 30 minut, tak aby wywar miał dobry smak wędzonego mięska, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewke oraz wsypujemy groch,majeranek, pieprz i łyżeczkę soli, po 5 minutach dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę cebulę i całość gotujemy do czasu aż groch i marchewka będą miękkie (ja lubię jak groch jest nieco rozgotowany). następnie zupę doprawiamy ponownie do smaku.Dodatkowo wyjmuję żeberka i obieram mięso od kości i lekko je siekam, podaję razem z grochówką na talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.04.2013 20:11
fajny przepis
KasiaK90 25.04.2013 11:20
pyszna grochóweczka
Monika58 24.04.2013 23:27
musi być aromatyczna
babajaga1969 24.04.2013 23:08
wspaniała grochówa
jasiek 24.04.2013 22:47
konkretna zupka
beniaminek 24.04.2013 22:10
fajne danie
Gracer 24.04.2013 20:52
lubie takie zupki
Konczi 24.04.2013 20:43
apetycznie wygląda
Zdzisław 24.04.2013 20:31
zjadłbym taką porcję grochówki
Janina 24.04.2013 20:16
Bardzo lubię grochówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak