Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
kiełbasa 2 laski
marchew 1 sztuka
przyprawa uniwersalna 0,5 lyżeczki
zupa w proszku ogonowa
sos pomidorowy 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Kroki postępowania

1
Groch- fasole jaś, wsypać do garnka, wlać 3 x więcej wody niż zajmuje groch. Odstawić na całą noc pod przykryciem
Krok 1 - Grochówka foto
2
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2 - Grochówka foto
3
Marchewke zetrzeć na tarce. Do garnka przełożyć marchewkę i podsmażoną kielbasę. Gotować aż groch będzie miękki.
Krok 3 - Grochówka foto
4
W miseczce rozrobić zupę ogonową i 2 łyżki sosu pomidorowego z niewielką ilością wody. Powoli wlać do zupy,miesząc. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną wg gustu.
Krok 4 - Grochówka foto
5
Pogotować jeszcze chwilkę i zajadać.
Krok 5 - Grochówka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.09.2016 21:32
super jest taka grochówka
Ewelina1991 01.09.2016 18:18
pyszna zupka
Aleksandra/Olcia 01.09.2016 16:36
smakowita i sycąca zupka
tobi1989 01.09.2016 15:18
Dobra zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak