Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 0.5 kg
woda 3 litry
makaron rędziński babuni 300 gram
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
woda 500 ml
groch 500 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa z makaronem

Kroki postępowania

1
Do dużego garnka wlałam wodę i osoliłam do smaku oraz popieprzyłam. Gdy zaczęła wrzeć, wrzuciłam porcję rosołową. Gdy mięso troszkę zmiękło dorzuciłam groch oraz 1 łyżkę kucharka.
Krok 1 - Grochowa z makaronem foto
2
W między czasie w 500 ml wody rozmąciłam zupę grochową w proszku. Gdy wszystko było już ugotowane , to dolałam ten wywar do garnka.
Krok 2 - Grochowa z makaronem foto
3
Wrzuciłam makaron. Gotowałam jeszcze parę minut aż makaron stał się miękki.
Krok 3 - Grochowa z makaronem foto
4
Na koniec dałam szczyptę majeranku. Mięso z zupy wyjęłam. Zupę podawałam na gorąco.
Krok 4 - Grochowa z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.02.2013 15:21
zupa w proszku, fuj ! no i na zdjęciu rzeczywiście fasolka a nie łuskany groch
Weronika_eM 08.08.2012 14:01
Czemu w składnikach podajesz groch łuskany, skoro na zdjęciu widać fasolę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak