Grochowa z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    300 g
  • włoszczyzna

    400 g
  • groch

    0,5 kg
  • kości

    0,5 kg
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • makaron rurki

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości umyć, zalać zimną wodą, gotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić dodać do wywaru.
Do gotującego wywaru wsypać opłukany groch, gotować.
Dodać tez boczek w całości.
Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go, ostudzić i pokrajać w drobną kostkę.
Pod koniec gotowania doprawić zupę majerankiem, solą, pieprzem, wsypać makaron, gotować do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat