groch z kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kausta kiszona

    700 g
  • olej

    do smażenia
  • majeranek

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • groch

    700 (połówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalewamy 1,5 l wody i odstawiamy na 5 godzin. Po tym czasie groch z wodą gotujemy ok 40 minut. Kapustę kroimy na drobne kawałki, dodajemy przyprawy i zagotowujemy z 0,5 l wody. Gotujemy 30 minut. Podgrzewamy olej na patelni i podsmażamy cebulę. Dodajemy Kapustę, groch i mieszamy dokładnie. Gotujemy całość jeszcze 10 minut.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat