Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kausta kiszona 700 g
olej do smażenia
majeranek
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 1 sztuka
groch 700 (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustą

Groch zalewamy 1,5 l wody i odstawiamy na 5 godzin. Po tym czasie groch z wodą gotujemy ok 40 minut. Kapustę kroimy na drobne kawałki, dodajemy przyprawy i zagotowujemy z 0,5 l wody. Gotujemy 30 minut. Podgrzewamy olej na patelni i podsmażamy cebulę. Dodajemy Kapustę, groch i mieszamy dokładnie. Gotujemy całość jeszcze 10 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak