Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 dużej główki
cebula 1 duża sztuka
olej do smażenia
czosnek 4 ząbki
mrożony zielony groszek 2 szklanki
masło roślinne 1 czubata łyżka
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować.
Krok 1 - Groch z kapustą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 2 - Groch z kapustą foto
3
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 3 - Groch z kapustą foto
4
Dodać do tego kapustę. Smażyć razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając.
Krok 4 - Groch z kapustą foto
5
Do kapusty wlać szklankę wody, dodać mrożony groszek, masło roślinne, cukier, trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Gotować bez przykrycia na średnim ogniu do miękkości warzyw.
Krok 5 - Groch z kapustą foto
6
Jak warzywa będą już miękkie, oprószyć je mąką.
Krok 6 - Groch z kapustą foto
7
Wymieszać i jeszcze chwilkę gotować. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 7 - Groch z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.10.2013 14:48
na pewno jest smaczne :)
misia53 10.05.2013 19:19
bardzo odpowiada mi taki dodatek
Małgorzata106 10.05.2013 17:15
pyszne po prostu
Sylwia26 10.05.2013 16:58
ale smakołyki
Łucja 10.05.2013 14:53
letnia wersja mojej ulubionej potrawy :D
halina17 10.05.2013 13:18
Dobra kapusta .
Habibi 10.05.2013 13:13
Taka kapusta z groszkiem to ulubione letnie danko mojego mężusia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak