Groch po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    200 g
  • wieprzowina

    300 g
  • wywar z kości

    2 szklanki
  • cebula

    2
  • ziemniaki

    250 g
  • tłuszcz

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek Prymat

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch przebrać i zalać wywarem a potem zagotować i odstawić na 2 godziny , potem zagotować ponownie , cebulę pokroić w kostkę , mięso umyć i drobno pokroić przesmażyć na łyżce tłuszczu połączyć z cebulą , zarumienić , dodać przyprawy , skropić wodą i dusić do miękkości pod przykryciem , ziemniaki już wcześniej pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce tłuszczu potem wymieszać to wszystko z grochem i mięsem chwilę poddusić i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 20.11.2012 07:35
super
Goya 23.08.2012 19:56
super
Andysz 02.08.2012 08:09
ekstra;)
babcia 19.06.2012 09:10
ciekawy przepis
babcia 19.06.2012 09:10
ciekawy przepis
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:35
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat