Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch po cygańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groch 200 g
wieprzowina 300 g
wywar z kości 2 szklanki
cebula 2
ziemniaki 250 g
tłuszcz 3 łyżki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Groch po cygańsku

Groch przebrać i zalać wywarem a potem zagotować i odstawić na 2 godziny , potem zagotować ponownie , cebulę pokroić w kostkę , mięso umyć i drobno pokroić przesmażyć na łyżce tłuszczu połączyć z cebulą , zarumienić , dodać przyprawy , skropić wodą i dusić do miękkości pod przykryciem , ziemniaki już wcześniej pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce tłuszczu potem wymieszać to wszystko z grochem i mięsem chwilę poddusić i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.11.2012 07:35
super
Goya 23.08.2012 19:56
super
Andysz 02.08.2012 08:09
ekstra;)
babcia
babcia 19.06.2012 09:10
ciekawy przepis
babcia
babcia 19.06.2012 09:10
ciekawy przepis
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak