Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch na sposób wenecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 10 dag
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
bulion drobiowy 3 szkl
ryż 1 szkl
żółty ser starty 2 łyżki
groch 2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Groch na sposób wenecki

Kiełbasę pokrój drobno, cebulę obierz, pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dodaj kiełbasę i cebule, smaż aż do cebula stanie się lekko szklista. Dodaj resztę masła, wsyp groch, zalej szklanką bulionu, zagotuj. Dodaj opłukany i osączony ryz oraz druga szklankę bulionu,zamieszaj, gotuj pod przykryciem na małym ogniu. gdy płyn zostanie wchłonięty, wlej pozostały bulion i duś pod przykryciem na jak najmniejszym ogniu, aby groch się nie rozpadł (ok 80 min). Gdy groch i ryz będą miękkie, dodaj starty żółty ser. Wymieszaj, podawaj gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 29.12.2013 21:58
bardzo ciekawy sposob
IwonaKa 31.10.2013 00:09
chetnie bym spróbowała,lubie groch

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak