Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grissini z prosciutto i sosem pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo 20 paluszków grissini
szynka 20 plasterków prosciutto
Szczypiorek cienki
cebula 1/2
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cukier 1/2 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grissini z prosciutto i sosem pomidorowym

Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażamy na oleju rzepakowym. Doprawiamy do smaku solą. Do gotowych warzyw wlewamy pomidory z puszki, przyprawiamy ziołami i cukrem. Dusimy razem do czasu, aż sos się zredukuje i będzie gęsty. Paluszki grissini zawijamy do połowy w szynkę prosciutto i zawiązujemy szczypiorkiem. Do gotowych paluszków podajemy ciepły sos pomidorowy do maczania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.05.2014 16:37
przekąska idealna
norweska20 05.03.2014 10:43
wygląda rewelacyjnie
Rafał10 05.03.2014 08:14
Pyszności, aż ślinka się w buzi zbiera :)
kasienka23 04.03.2014 20:27
bardzo efektowna przekąska :)
Koper 04.03.2014 20:17
Prosta i przepyszna przekąska- super :)
blankkaa 04.03.2014 19:46
Idealna przekąska na imprezę! Szybka, smaczna i bardzo efektowna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak