Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grissini czosnkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 gram, najlepiej chlebowej typ 85
piwo 200 ml, letnie
oliwa 50 ml(najlepiej oliwa z oliwek zmie
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
drożdże 2 łyżeczki,suchych

Przepis i sposób przygotowania na: Grissini czosnkowe

W misce mieszamy mąkę z piwem, oliwą, solą, drożdżami i cukrem. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto.Odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.Na stolnicy oprószonej mąką wałkujemy cienkie paluszki( urosną podczas pieczenia). Paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy pomocy pędzelka smarujemy wszystkie paluszki oliwą (porządnie). Wstawiamy do piernika nagrzanego do 200 stopni na około 10 minut, aż się ładnie przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 28.06.2012 12:02
wygląda pysznie
SmacznaPyza 27.06.2012 20:36
myślisz, że wystarczy dodaj jeden składnik aromatyzujący i już nowy przepis?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak