Grilowany filet z Kurczaka Nadziewany prosciutto i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • szynka parmeńska

    1 plasterek
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    20 gram
  • gnocchi

    130 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • pietruszka zielona

    10 gram
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • masło

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczyszczamy pierś z kurczaka myjemy ją i robimy pieszonke nacinająć grubszą strone piersi w szynke zawijamy ser pleśniowy doprawiamy kurczaka do smaku solą i pieprzem tylko nie przesadzcie z solą bo farsz jest w miare słony. Nastepnie grilujemy fileta z jednej i drugiej strony jak ktos nie ma patelni grilowej moze to zrobic na zwykłej tylko w tedy używamy troche oliwy do smażenia, Rozgrzewamy piekarnik do 160 stoni z miseczką wody w środku tak by powstała para w tedy kurczak bedzie soczysty i delikatny pieczemu 10-12 minut. W miedzy czasie na padelni rozgrzewamy masło i podsmażamy ugotowane wcześniej gnochi dodajemy drobno posiekany czosnek i pietruszke doprawiamy solą. Ja do tego podałem sałatke z dresingiem musztardowo miodowym> mam nadzieje ze bedzie wam smakowało. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 01.06.2013 17:40
pyszny obiadzik
Janina 01.06.2013 15:01
Super smaczne a w dodatku w jakim zestawie podane ;)
iwi 01.06.2013 14:35
Mega wypas.
Cranberry 01.06.2013 14:31
apetyczne jedzonko :)
idealme 01.06.2013 14:04
musi być pyszne! :)
wiola333 01.06.2013 14:04
smakowite mięsko
dodi 01.06.2013 14:04
super mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat