Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany boczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chudy boczek 0,5 kg
olej 150 ml
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany boczek

Boczek pokroić w plastry. Czosnek zmiażdżyć i połączyć z olejem, paprykami i solą. Marynata natrzeć boczek i odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Plastry boczku grillować na chrupko z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.07.2014 21:55
smacznie wypieczony
engie23 29.07.2014 21:37
może i tłusty, ale za to jaki smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak