Grilowana łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopataka wieprzowa

    30 dag
  • olej

    5 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczki
  • chili

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy nieco oleju, dodajemy do niego obydwa rodzaje papryki oraz nieco soli i pieprzu. Mieszamy. Mieso kroimy w cienkie plastry i z dwoch stron nacieramy marynatą. Mięso układamy na ruszcie i na wolnym ogniu grillujemy do czasu aż mięso będzie miękkie, nie grillujmy zbyt szybko, bo mięso si,e przypali i będzie suche. Podajemy z ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 25.11.2012 21:01
zjadłabym
Mariusz10 01.08.2012 20:25
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat