Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 50 dag
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 szczypta
cebula biała 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana karkówka

Kroki postępowania

1
Z oliwy, octu i marynaty przygotowujemy marynatę w której przez 1 godzinę będzie się marynowac karkówka. Każdy kawełk mięsa moczymy w marynacie i przekładamy krążkami cebuli.
Krok 1 - Grilowana karkówka foto
2
Po ok godzinie kładziemy na rozgrzany ruszt grila i od czasu do czasu przekręcamy mięsko.
Krok 2 - Grilowana karkówka foto
3
Posypujemy w trakcie przyprawą do grila.
Krok 3 - Grilowana karkówka foto
4
Gdy mięsko z obu stron będzie już upieczone ściągamy na pólmisek.
Krok 4 - Grilowana karkówka foto
5
Podajemy z kiszonym ogórkiem i marynowaną papryką.
Krok 5 - Grilowana karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 10.05.2014 20:16
muszę wypróbować
Sylwia26 05.05.2014 12:52
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak