Grilowana karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    50 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Marynata do mięs pikantna Prymat

    1 łyżka
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 szczypta
  • cebula biała

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grilowana karkówka foto
Z oliwy, octu i marynaty przygotowujemy marynatę w której przez 1 godzinę będzie się marynowac karkówka. Każdy kawełk mięsa moczymy w marynacie i przekładamy krążkami cebuli.
Krok 2 - Grilowana karkówka foto
Po ok godzinie kładziemy na rozgrzany ruszt grila i od czasu do czasu przekręcamy mięsko.
Krok 3 - Grilowana karkówka foto
Posypujemy w trakcie przyprawą do grila.
Krok 4 - Grilowana karkówka foto
Gdy mięsko z obu stron będzie już upieczone ściągamy na pólmisek.
Krok 5 - Grilowana karkówka foto
Podajemy z kiszonym ogórkiem i marynowaną papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 10.05.2014 20:16
muszę wypróbować
Sylwia26 05.05.2014 12:52
ale pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat